Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 17. november 2010

Lage julekort?

Pleier du å lage egne julekort eller sender du et av årets beste bilder til et fotolaboratorium for å trykke fotokort. Jeg har sjekket ut litt hva som finnes. Og ja, det er mye forskjellig. Fra vanlige fotokort på en side med 1 bilde til 6 siders med plass til mange bilder.

Jeg passer på å spare på et kort hvert år slik at jeg både vet hvordan de så ut og hva jeg har skrevet i årene før. Jeg har allerede planen klar for årets kort, men her kan dere se noen av de gamle. Kanskje dere får noen ideer.

I fjor ble julekortet skrevet ut på 150 g hvit papir og på begge sider av arket. Teksten var liggende satt opp i to spalter. Nå finnes det sikkert skrivere som sorterer teksten riktig, men jeg gjør det på den gamle måten. Plasserer teksten i riktig rekkefølge på alle siden, skriver ut først den ene siden, legger arkene riktig vei tilbake i skriveren og så skriver ut baksiden. Noen bilder gjør kortet mer personlig. Arkene er holdt sammen av en gulltråd. 


I 2008 fikk jeg teksten og bildene inn på et brettet A4 ark. På forsiden er det limt på en rød papirstrimmel og en kopiert dørkrans og et skilt med årstall. Det tok mye lengre tid å klippe ut kransene enn jeg hadde trodd, så velg et motiv med omhu.
I 2007 ble resirkulert papir lagt i skriveren. Deretter ble det brettet på langs. Jeg liker veldig godt dette formatet, men det er ikke så lett å finne konvolutter. Jeg endte opp med å klippe til A4 konvolutter.


I 2006 ble julebrevet skrevet ut på vanlig A4 ark.
I 2005 brukte jeg grønn kartong.Juletrestempel og farget papir. Teksten ble skrevet ut på hvitt papir og limt inni. Formatet var 15x15 cm.
 

I 2004 var julekortert blått. Jeg skrev god jul på mange ulike språk og skrifttyper med hvit skrift og på blå bunn. Dette ble skrevet ut på vanlig kopipapir. Jeg stanset ut små snøfnugg av vanlig hvitt kopipapir. Teksten av igjen på innlimt brettet hvitt papir med tekst på tre sider.
Året før var kortene røde med dekor i grønt og gull.

I 2002 var det julekort i standardformat med plass til å skrive bakpå.


Kanskje har du fått noen ideer til en juleverkstedaktivitet for hele familien. Skriv hva du trenger av kartong og lim på innkjøpslista. Tekst og bilde kan du sette inn senere.


3 kommentarer :

 1. Kjempemorsomt at du har tatt vare på alle variantene! Sånt glemmer alltid jeg...

  SvarSlett
 2. Tack för den fin kommentaren!
  Just nu har jag tagit en liten bloggpaus då jag för tillfället inte mår så bra. Men så fort jag fått näsan ovanför vattenytan är jag tillbaka igen. Du är välkommen att titta in när helst du vill. Jag har lagt till dig i min blogglista om det är ok?
  Alla dina julkort är jättefina!
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Utrolig inspirerende innlegg og blogg! Her fikk jeg mange idéer til julekort og likte utrolig godt 2009 versjonen din.

  … jeg har en give away, som kanskje kan være av interesse?

  Sjekk: http://www.lekenhverdag.com/2010/11/give-away.html

  Ønsker deg en super dag! Nå kom jeg ordentlig i julestemning ;-)

  SvarSlett