Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 28. november 2010

Kakebokser

Går det ann å ha et helt innlegg om kakebokser? Ja, jeg gjør det. Som helt fersk julebaker la jeg nybakte kaker i nyvaska kakebokser. Det var ikke lurt. Sprø krumkaker ble bløte i løpet av natta. De hadde "slått" seg av fuktigheten i boksen. Det samme kan skje om man oppbevarer julesmåkakene kjølig. Når de tas inn i stuevarmen kan de faktisk bli myke.


Nå skal jeg ta opp kakeboksene fra kjelleren. Det er enda noen dager før jeg skal sette igang med bakingen. Selv om jeg vasket boksene i januar så liker jeg å gjøre det igjen for å få ut "kjellerlukt". Boksene skal få lufttørke og så skal de settes i hylla på kjøkkenet i påvente av kakene.

I går kvelds juleverksted fikk jeg sydd noen av musene.Utrolig så mye bedre de bled med ører, øyne og klær. Fortsatt mangler haler. Jeg må finne noe garn som passer.

Jeg lagde konglekoner også. 30 lilla skal være bordpynt i spisestua nå før jul. Og den i brunt skal jeg bruke til jul, også i spisestua. Fremgangsmåte på konglekonene legger jeg her.

2 kommentarer :

 1. Åe! Mamma har også mange med kakebokser - de fleste fra min mormor og min oldemor.
  Disse konglekonene dine var stilige!

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar hos meg, og nei, jeg blir ikke lei selv om jeg begynner tidlig. Nå har jeg ikke mer julepynt i huset enn det du ser på bildet, men jeg koser meg storligen med å plukke pynten fram litt etter litt og glede meg til mine voksne barn kommer hjem til jul.
  Og - rett etter nyttår er det vekk med alt sammen *s*
  Du hadde mange flotte bokser, og nyttige tips om å unngå myke kaker!

  SvarSlett