Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 27. november 2010

Kjøpe julegaver i dag?

Er lista klar? Nå kan det hende at lørdag er en dårlig julegavehandledag fordi det er mye folk i butikkene. Men det blir flere folk etterhvert fram mot jul, hver dag og hele dagen. Så det er like greit å få det unnagjort.

Jeg ser at flere handler i nettbutikker. Det gjorde jeg flere ganger i høst da jeg var ute av stand til å gå i butikken i flere uker. Og jeg har bare gode erfaringer. Nå skal jeg kjøpe tørketrommel og kommer til å gjøre det på nettet. --- Velg -- legg i kurv -- betal -- levert på døra og båret på plass! Superenkelt.

Jeg har kommet så langt på julegavelista at jeg gjøre noe helt annet. Dagen skal brukes til å starte oppussing av det gamle barnerommet hos mine foreldre. En hel hyllevegg og ny farge på veggene vil gjøre rommet mer praktisk og hyggeligere. Den store PCen som barnebarna brukte da de var små og symaskinen som syr dårlig, skal vekk. Da blir det mer gulvplass til oldebarna og lekene deres. De nye hyllene (IVAR selvfølgelig) er beiset to strøk med S0502-Y. For å være presis: Det finnes ingen beis som har den koden. Jeg har blandet nesten 50/50 halvblank oljemaling og white spirit. Etter første strøk pusset jeg av med fint sandpapir (pussekloss). Det var mye tyngre å pusse ned enn heftgrunning som jeg alltid bruker som 1.strøket. Men det ble bra til slutt.

Men i kveld blir det gjennomført et høyst privat juleverksted her i huset. Jeg skal sy alle de musene jeg klippet ut av ullfilt i forrige uke. Og jeg skal glede meg over nyryddet, nyvasket og nypyntet adventshus.

3 kommentarer :

 1. Kjempesøt adventpynt! & takk for trivelig hilsen hos meg

  Jeg har også privat juleverksted - mer presit: julegave-verksted. Tenk om jeg ikke trenger å kjøpe noen julegaver i år.... (ønsketenkning, men la gå!) Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Er det du som hadde kjøpt ivarhyllene vi prøvde å få tak i på IKEA??? Fin pynt forresten!

  SvarSlett
 3. Hei hei!
  Så mange flotte oppskrifter du har i julebloggen!!
  Ser smultringoppskriften din, og tenkte på å prøve den.
  Men hva menes med å piske rømmen stiv?

  SvarSlett