Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. august 2010

Starten

Det er i disse dager akkurat 5 år siden vi kjøpte gården. Vårt første fokus var å bygge kårbolig i det gamle bryggerhuset. Det var blitt brukt til bolig gjennom flere perioder så den flotte bakerovnen var forlengst revet. Status i 2005 var et tett tak (supert), 5 vinduer satt i i 1990 (bra), en kuttet vannledning og det hadde aldri vært innlagt toalett. Loftet var blitt brukt til lagerplass/søppelplass gjennom 50 år og alle vegger var uten isolasjon.

Dette fant vi etter noen dagers riving
Vi hadde heldigvis kalkulert med noe slikt, både metalt og økonomisk.

Da kjøkkenet ble tatt i bruk året etter så det slik ut
Nytt gulv med varmekabler, ny panel på isolerte yttervegger, nytt listverk i sveitserstil (bryggerhuset er bygd i 1910), innlagt vann, nytt elektrisk anlegg.
Fargen Perlegrå 1205-Y51R ble valgt til alle innvendige vegger.
Det skulle vært brukt helhvit i alle tak og på alle lister. Men vinduene var veldig gulhvite så det ble ikke pent.  Vinduene var kjøpt ferdig malt, sannsynlig vis med 0502 -y, men de hadde gulnet veldig på 15 år.
Vi valgt derfor lys antikk (0802-G98Y)‎ i tak og på lister.

2 kommentarer :

 1. Det var nok litt av en jobb som ligger bak det koselige kjøkkenet! Kjedelig med slike "overraskelser" når man river. Vi bruker også lys antikk på alle lister og tak, synes det er en fin farge.

  Koselig blogg, hage og hus du har!
  Takk for hyggelig kommentar inne hos meg.

  Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 2. Så fine bilder i bloggen din og det er tydelig at rosene trives i din hage. Ser at dere har hatt stor jobb i huset....men så ble det jo pent etterpå da. Perlegrå er en fin farge:)

  Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett