Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. august 2010

Merking av planter

Jeg har et mål om å vite hva alle plantene i hagen heter. Jeg har alltid passet på å sette navnelappen i plast ned i plantehullet, men hvert år var noen knekt eller forsvunnet. Spesielt vakre er plastkortene/lappene heller ikke. I vår tok jeg en skikkelig opprydding og korrigerte planteplanene til alle bedene. Nå vet jeg hvertfall hvor alt står.

Så ønsket jeg å lage nye navneskilt til alle plantene. På Biltema fant jeg en 5 kilos pose med bøkepinner til noen få kroner. Etter en omgang med sort hobbylakk var de klar. Jeg skrev med hvit korrekturlakk, og vet ikke ikke om den tåler vinteren. Men skriften har i allefall tålt den våte sommeren.

Plantepinnene overlevde vinteren!

11 kommentarer :

 1. Så smart og så flink du er!!
  Jeg harfaktisk et plentekart over hagen, men heg tror du har flere blomster og vekster enn meg;)

  Nyt helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så smart og så fint det ble. Jeg synes det ser så rart ut når folk lar merkelappen henge på plantene, du vet sånne svære papplater på klematisen eller papirremse med prislapp på buskene.

  Så koselig at du vil være med på mitt lotteri!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Dette var lurt og fint! Likte også den blomkarsekorga. Blomkarse er ein fin sommarblomst. Og så er den enkel å få til, og kkje minst, billig! Kjekt å plukke frø frå den :)
  Eg følger med Bestemors hgae vidare !

  SvarSlett
 4. Så lurt og dekorativt! Skulle jeg få meg en egen hage en gang tror jeg
  at jeg stjeler ideen!

  SvarSlett
 5. Så fine de var!
  Virkelig pene. Hvordan greide de vinteren forresten?

  Hyggelig at du deler bloggtipset ditt

  SvarSlett
 6. Så fine merkepinner! Har foreløpig ca oversikt hva jeg har i potter og jorda, men etterhvert som det baller på seg så hadde det vert kjekt med hugselapper rundtomkring :) Skal lagre meg dette tipset i bakhodet! Fine, diskre pinner :)

  SvarSlett
 7. Det var lurt! Også var de jo kjempefine etter at du hadde spraya dem!

  SvarSlett
 8. Det ble fint!!
  Jeg har lett etter merkepinner til plantene og endte opp med dette; http://min-lille-hage.blogspot.com/2010/05/hei-jeg-er-en-tomatplante.html

  Men dine var finere!! :-)

  SvarSlett
 9. Dette var smart og pent!!
  Dette er min løsning; http://min-lille-hage.blogspot.com/2010/05/hei-jeg-er-en-tomatplante.html
  Men dine var finere!!!

  SvarSlett
 10. Kjempefint og gir bra oversikt!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett