Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 8. mars 2010

Vårtegn

Å sjekke utetemperaturen er blitt fast hver morgen og kveld etter at vi flyttet på gården. Fra 8.oktober har det vært mørkt når vi spiser frokost og mørkt når vi spiser middag. Det er fantastisk deilig å notere i værdagboka at det er lyst ute før klokka sju.
Et annet vårtegn er å henge opp blendingsgardinene på soverommet. Vi har morgensola inn gjennom tre vinduer, og det forstyrrer søvnen.
Det har vært en flott helg. Snøen har begynt å tine på låvetaket. To stoler og et bord som har overvintret ute dukker opp av snøen. Og det er tydelige knopper på eple-trærne                                     I dag klokka sju var det tett tåke. Nå holder sola på å trenge gjennom og tåka letter. Det har vært kaldt i natt og det er rim på alle trærne. Men den forsvinner nok fort hvis det blir like flott vær som i helgen.

1 kommentar :

  1. Visst har man längtat efter ljuset!! Det är såååå mycket lättare att komma ur sängen på morgonen om det är ljust:)

    SvarSlett