Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 24. november 2023

Kransekakestenger

Kransekakestenger er ikke bare en julesmåkake, men passer hele året. De oppbevares i plastbokser i fryseren, og er lett å ta fram riktig antall. De tiner på den tiden det tar å lage kaffe. 

De kan være så lange eller korte som man ønsker, men det er lurt å tilpasse bitene til størrelsen på boksene de skal fryses i. Det er nødvendig med fire hender til dette arbeidet, to til kjøttkverna og to til å ta imot. 


KransekakestengerMan kan trille stenger, men det går mye raske med en tilsats til kjøttkverna. Jeg har aldri forsøkt den elektriske. Den vil gå for fort, og vil være vanskeligere å stoppe. Tilsatsen finnes i flere butikker, også på nettet og har navn som: kakeplate, kakesprut, kjeksdeler


Det er viktig å ta mål av kjøttkverna og kjøpe riktig størrelse. På den jeg bruker er det filt et litt større stjernhull. Da er det enklere å få midten til å forbli seig. 


Vær klar over at mange av de manuelle kjøttkvernene som selges nå er veldig små. Sjekk målene nøye.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar