Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 20. november 2023

Kjøpe julegaver

Årets første julegave kjøpte jeg sist torsdag. Min mor ønsker seg boka om kronprins Haakon, så det var enkelt. Sannsynligvis vil den boka ligge under flere trær denne jula. Jeg har nylig hørt de første bøkene i trilogien Under krigen om tiden fra 1940 - 1945 av Ingar Sletten Kolloen som lydbok, og jeg ser fram til den tredje. Den er kommet som fysisk bok, men venter på lydboka. Dette er krigshistorie fortalt på en annen måte. 

 

Som jeg har nevnt tidligere er både sengesett og frottehåndklær fine gaver. Jeg har inntrykk av at alle unge vil ha ensfarga sengesett og håndklær. 
Servisedeler er også fine gaver. De som hadde satt et helt nytt servise på ønskelista gjorde noe lurt. De kjøpte et par tallerkner og opplever at det støyer ganske mye. Det skylder nok at serviset er svært matt. Så de er tilbake i tenkeboksen.
Årets nissegaver til de voksne blir kjøkkenkluter (de beste selges fortsatt på Jysk, DAGUR) og glasshåndklær. Europris har noen som suger bra, og som nå har kommet i nye farger (grått, sort og beige), men med de gammeldagse rutene.


Når det gjelder barnebarnas ønskelister så er det nye begreper å sette seg inn i. En på 10 som blir skuffet over at Forza Horizont 5 ikke kan brukes på Play Station 4, men blir nok veldig glad over basketsko. 

Jeg hadde ikke trodd at batterilys skulle bli så populære på så kort tid. Det skyldes nok at "flammen" er litt urolig og de fleste har et naturtro voksbelegg. Jeg savner fortsatt lilla kubbelys og kronelys i flere farger. 
Det ser ut til at Rusta er stedet å reise for å kjøpe "latelys" til hun på sju. 

Jeg liker godt å handle i fysiske butikker, men trenger mest mulig tid hjemme i år. Så på et øyeblikk lørdag kveld var tre gaver bestilt i nettbutikker. 

2 kommentarer :

  1. Lilla led-kubbelys finnes, blant annet her: https://feel.no/Produkt/1/RF-0370/Deluxe-Ledlys-Lilla-D10-H15. Både Kitchn og Jernia fører samme merket, men ser ikke ut som de har lilla i sitt sortiment, men de kan kanskje bestille om du ikke liker å kjøpe på nett?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har sett at feel har lilla kubbelys, men bare i nettbutikken. Jeg har vært nære på å bestille flere ganger, men jeg vil gjerne se de først.

      Slett