Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 9. mars 2021

Den første hagedagen

Det ble iallefall noen timer i hagen i dag, og det er en god start. Jeg pleier å starte i sydveggen bak bryggerhuset. Der er det lunt og sola har varmet opp jorda. 

Jeg fikk klipt ned nyperosene, som jeg burde tatt sist høst, og kaprifolen som hadde løsnet fra stativet i vinter.  Jeg gjorde forsøk på å luke, men det fortsatt frost i bakken. 

Vi kjører bort det aller meste av hageavfallet, derfor fyller jeg i det søppelsekker (som vi bruker om igjen mange ganger. Nyperose er dessuten av uønska arter og skal legges i spesielle containere (i lukket sekk) på avfallsstasjonen.

  

1 kommentar :

  1. Visst är det skönt att komma ut och göra något varje dag. Och jag brukar tänka att det som är gjort är gjort.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett