Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 1. desember 2020

Goro

Tenk at det er 1.desember og 24 dager til julaften. Sent i går kveld hentet jeg fram introen til Skomakergata og la den til som ringetone. Det har jeg gjort i mange år. 

'

På dagens program sto goro. Goro er en absolutt må-kake til jul for meg. Kakene er sprø, smelter på tunga med en fantastisk smak av smør. 

I kveld har jeg laget deig til sirupssnipper. Det inkluderer også å ha splittet mandler til pynt og laget knekk til vinduene i pepperkakegården. 

Det er klart at en deig som inneholder smør, fløte, sukker og sirup må smake godt. For meg er dette kake nr 2 på julesmåkakelista. Det som tar mest tid med å lage deigen er den må være litt avkjølt før man har i krydder og hvetemel. 


 


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar