Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 5. april 2020

Vårtegn: Påske

Å ha hjemmepåske er helt normalt for oss. Jeg har mange år startet hagesesongen i påsken. I år er der hjemmepåske for alle, bortsett fra de som har et samfunnsoppdrag. 

Vi har ikke sett barn og barnbarn siden 29.februar og det blir heller ikke aktuelt i påsken. Det vil heller ikke komme noen andre på besøk, men jeg har likevel pyntet huset. Det er ikke 17 kasser som til jul, men det litt i nesten alle rom. 

Her følges ingen trender så pynten er gammel og god. De små trefigurene på kvitsene jeg har tatt inn av Syrin, er nok fra 1980 tallet.  

Jeg har fortsatt påskepynten ungene laget i barnehagen for over 30 år siden. De omhyggelig malte eggene og gipslysestakene. Det samme gjelder kyllingene laget av gule garndusker.
Disse broderte jeg nok før ungene ble født, og fortsatt stas å ta fram og henge opp. 


Hagesesongen har kommet godt i gang her, med noen veldig fine dager i hagen, men også veldig korte økter på de sure og kalde dagene.

Selv om jeg hadde ei god økt i hagen i dag så glemte jeg helt å ta bilde av bedet i vestveggen før det hadde begynt å mørkne. Det går noen uker til før veksten virkelig skyter fart. 

Når det gjelder hva som skal plantes nærmest trappa så vurderer jeg nå enten Duftskjærsmin eller Rosa Mundi. 


4 kommentarer :

 1. Så deilig å være ferdig med vinteren! Her er det fortsatt MYE snø, så jeg er faktisk glad det er meldt noen dager med regn.
  Det er koselig å ta fram den gode, gamle påskepynten. Jeg ønsker deg ei riktig god påske!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 2. Så fint du har pyntet! Det er jo noe av det som er koselig i høytidene, dette å ta fram gammel pynt år etter år. Vi skulle hatt besøk av sønnen med fam. fra Oslo, men det måtte vi avlyse. Nå har vi eldste barnebarn boende på hybel i underetasjen. Han er kommet hjem til Bergen fra studier i Trondheim. Bedre med egen hybel enn å bo tett på mamma og bonuspappa i disse tider :)

  SvarSlett
 3. I dag blomstret den første tulipanen. Gleden... og påskeeggene henge i bushen i hagen. Hyggelig at du beholder også påskedekorasjonen din. Ja, vi er være litt triste at barna og barnebarna ikke er med oss ​​... men i det minste er vi heldige nok til å ha en mobiltelefon og en PC. Vi snakker sammen hver dag. Mange hilsen til deg. Fin påske til deg. Viola og gjør det fint for deg. Klem

  SvarSlett
 4. Hjemmepåske er ingen katastrofe, tenker jeg. Vi har heller ikke for vane å reise bort, men det som er spesielt i år er selvsagt at det ikke er helt etter eget valg. Det er koselig å pynte for sin egen del også. :) Riktig god påske!

  SvarSlett