Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 18. desember 2020

18.desember: Å pynte med rødt

Jeg mener at rødt er julefargen over alle og at noen røde lys, et rødt teppe og gjerne røde håndklær på badet så føles det som jul. 

Rødt er antagelig den fargen som er mest ladet med følelsesmessige og symbolske assosiasjoner. Rødt står for kjærlighet og liv, men også for ubehersket lidenskap. I uttrykkene «rød av raseri» og «å se rødt» har dagligspråket fanget opp det temperamentet som ofte er assosiert med rødfargen.

Siden midten av 1800-tallet har rødt stått for politisk radikalisme (som i partiet Rødt, dessuten i Røde Khmer og Røde armé). Rødt er en innarbeidet signalfarge for fare.

Jeg bruker rødt i alle de rommene der det passer. Her representert med røde lys på sybordet på vaskerommet, rødt håndkle på badet i 1.etasje og rødt teppe på kontoret mitt. 
 

Alle innleggene i adventskalender ble skrevet i januar. 

2 kommentarer :

  1. Enig i at rødt hører julen til. Jeg foretrekker en rødfarge med en del blått i seg og har funnet noen litt mørkerøde lys som jeg skal sette i stakene, men foreløpig er lysene lilla her. Handklærne på badet og do er også lilla. Jeg skifter til rødt lille julaften. Her er det gammeldags julefeiring som gjelder :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Her er det også gammeldags jul. Fordi jeg ikke rekker alt lille julaften, tar jeg rom vi ikke bruker noen dager før.

      Slett