Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 24. oktober 2019

To måneder til julaften

Man kunne tro at som pensjonist vil det ikke lengre være nødvendig med en streng plan for juleforberedelsene, men den gang ei. I flere uker allerede har datoene for årets syltelaging vært fastsatt. Det har også alle datoene for kakebaking, både de med andre og de alene. Jeg har satt av tidspunkt for hygge (Putti Plutti Pott) og for å hjelpe både barn og foreldre. En tur, så langt som til Levanger, er lagt inn i planen.

Julebloggen min er oppdatert. Flere bilder og redigert tekst i oppskriftene, og årets plan er lagt inn. Den passer selvsagt bare meg, men kanskje får dere noen ideer til en egen plan?

Jeg tenker at det er lettere å stokke om og legge inn nye avtaler fordi jeg er sikker på at alt jeg ønsker å gjøre ligger i planen. Noe er fortsatte tomme, og andre dager har kortvarige aktiviteter.

Jeg har begynt å glede meg til jul og har faktisk kjøpt flere julegaver allerede. Jeg trives når kjøkkenet fylles av folk og jeg liker lukten av stekte kaker og matlagingen.


Noe av det siste jeg gjør er å sette fram frukt, nøtter og godteri på den ene benken på kjøkkenet. Men før det har jeg planlagt å ta dere med på årets juleforberedelser som starter for fullt 9.november.
3 kommentarer :

 1. Dette er jo imponerende! Jeg har alltid tenkt at jeg skal legge en plan for juleforberedelsene, men det er aldri blitt. Og det blir mindre og mindre baking og styring før jul. Ettersom den eldre generasjonen er borte, er yngre kommet til på julekortlista og flere barnebarn skal ha julegaver, men ellers legger jeg ikke lista så veldig høyt. Forbereder en stor julemiddag og mange gjester julaften, og det er veldig koselig! :)

  SvarSlett
 2. Æ elsker og lese bloggen din og gleder mæ til du skal igang igjen med jule forbredelsene dine her på bloggen :)
  Æ har og handlet inn mange julegaver og fått pakket inn noen, elsker denne førjuls tia vi skal inn i nu :) Ha en fin søndag Åshild.

  Lisbeth :D

  SvarSlett
 3. Ahhh vakker jul kommer ... i natten vi har hatt første frost og i går jeg hadde klipp
  alle roser :-))) Nå jeg har en stor rose-bukett i vasen... glede.
  Jeg liker å lage julegave selv og jeg har i gang strikkepinner og symaskin...
  masse glede med forjulstid. Klem fra meg. Viola

  SvarSlett