Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 27. september 2019

Markens grøde

Som årets blomstring tilsa ble det mye epler. Selv om jeg fryktet at noen veldig, veldig kalde både dager og netter på verst tenkelige tidspunkt hadde ødelagt fullstendig.

Vårt enorme eldgamle Rød Astrakan må ha hatt nærmere 400 kg epler. Vi plukket nedfall i flere uker før eplene var modne nok til bruk. Så ble Åkerøeplene modne, og litt slutt Gravenstein. Glassepletreet var det som kom verst ut av fristen i mai. Der ble det bar et par epler i år.
110 kg ble levert til pressing til eplemost og det har vært over 100 kg innom kjøkkenet til behandling. Fryserne er stappfulle med både eplemos og eplesyltetøy. Det er fortsatt noen kilo med Gravenstein som venter på bearbeiding. Foreløpig er de veldig gode å spise som de er.
 


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar