Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 10. februar 2019

Hjemmelaget kjeks

Da jeg jobbet som heimkunnkapslærer laget vi noen småkaker til et arrangement vi hadde i adventstiden. Jeg synes det var altfor tidlig å begynne å spise julesmåkaker, så jeg fant disse. 
Fra venstre: Bondekaker, Smørspesier og Konfektkaker. Det er et fjerde slag også, men det rakk jeg ikke i dag. Elevene fikk trening i småkakedeiger, og gjestene fikk gjensyn med gamle minner.

Da jeg var barn hadde mormor en boks med småkaker hele året. Det var vanlig å ha noe å servere til kaffen. I våre dager er det som regel en pakke kjøpekjeks eller sjokolade i skapet. 

Hovedpoenget nå var å finne ut om jeg kunne bruke melkefri Melange i kakene. Vi har et barnebarn som ikke tåler melkeprotein, og det vet jeg mange andre har også. jeg synes at forsøket ble vellykket. 

Kanskje vi skal slå et slag for den hjemmebakte kjeksen. Helt fri for kunstig smakstoffer, farger eller holdbarhetsmidler. Veldig enkelt er det også. Oppskrifter ligger som lenker lengre opp. 


1 kommentar :

  1. Takk for oppskrift! Jeg tenker også at dette er hyggelig å "ha på lur" til gjester, eller å ta med til kaffepausen på jobb.

    SvarSlett