Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 30. januar 2019

Det går fremover

Jeg hadde en plan om å bruk all fritid på vaskerommet denne uka, men jeg har fått nye opplysninger om den slekten jeg skriver om nå. Derfor er jeg litt splittet. Jeg vil gjerne bli ferdig med malingen, og jeg vil også skrive.

Alle veggene ble tilslutt grunnet. Grunningen er helt matt, og overflaten selv om den er malt fra før, blir veldig "hås".  Derfor drar jeg lett over med myke pusseklosser. Jeg synes de er så mye enklere å bruke enn vanlig sandpapir. Ubehandlet treverk vil "reise seg" ganske mye og må pusses ned før neste strøk.  Jeg tørker at støvrestene med en fuktig klut.Og så var det fram med fargen. Det er første gang jeg bruker vannbasert panelmaling. Jeg syner at den var lett å stryke på, men den tørker så usannsynlig fort.

Jeg synes at det ser skjoldete ut, men jeg får håpe at det jevner seg når det blir helt tørt.

Jeg bruker ikke maskeringstape. Det er utrolig vanskelig å tape riktig og det tar usannsynlig mye tid. Faktisk mye mer tid enn å male sakte inntil lister. Jeg bruker dessuten en skråklipt sprossepensel og den er det lett å ha kontrollen på.


1 kommentar :

  1. Jeg er ikke så veldig glad i grunnarbeid, men det lønner seg absolutt å være ganske nøye med det. Du er nok dyktigere enn meg på det.

    SvarSlett