Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. desember 2018

En variert dag

Det er utrolig deilig å vite at hele dagen er til disposisjon. Jeg har fylt dagen med sånt som gjerne skyves nedover på lista. Som skuffen under stekeovnen. Stripa med tørket fett forsvant enkelt etter jeg hadde sprayet på litt vaskemiddel-
Oppvaskbenken vasker jeg ofte med litt oppvaskmaskinpulver, men i dag polerte jeg med Gloria. Dette spesialpussemiddelet for messing og kobber fungerer strålende på rustfritt stål. Benken blir glatt og mye enklere å holde pen en stund fremover. 


Jeg satte langpanner og stekeplater i bløt i kraftig salmiakkvann. Det løser opp fett og fastbrente kakerester.

Vaskemaskinen har gått seks runder i dag.

 
Det har også tørketrommelen, og jeg strøk glasshåndklær så nå er skuffen helt full.  Jeg rakk også å vaske og rydde i noen av kjøkkenskuffene. Det blir sagt at om vi ikke skal feire jul i skap og skuffer så skal vi ikke vaske der heller. Jeg liker kjøkkenskuffer uten brødsmuler, derfor vasker jeg. 


Helt på tampen av dagen bel det en stor porsjon med pepperkakedeig. Åtte kilo faktisk.

For første gang har jeg laget sjakkruter av melkefritt margarin - jeg håper at det blir vellykket. 


3 kommentarer :

 1. Du er jammen effektiv som har fått unna SÅ mykje på ein dag !
  Takk for tipset om Gloria, eg trur det står ei boks i skapet....
  Tusen takk for gode ord om sorg i kommentar hos meg.
  Eg er enig i at å miste mor er noko som ligg i ein for alltid. Eg var 54 år
  då eg mista mi, og det var og er vondt.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Sånne dager er helt fantastiske! Gloria var et godt tips, det skal jeg huske. Lykke til med sjakkrutene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gloria er ikke i salg lengre. Produsenten selger pussemiddelet under sitt eget navn i noen få butikker og direkte til kunder. https://fossli.no/vare-produkter/nisjeprodukter/

   Slett