Jeg har alltid pleid å steke skinkestek og røkt svinekam en av de aller siste dagene før jul. Kjøttet skal brukes som pålegg til frokost og til julebord. Det smaker veldig mye bedre av hjemmestekt pålegg. I år ville jeg gjøre det tidligere. Fortsettelse følger i morgen.
Mens steikene stekte pakket jeg flere sylter. Så nå ligger de i kjeller eller i frys og venter på eierene sine. Alt er merket slik at alle får de syltene de selv har laget. Det er tydelig at flere har vært med på dette i mange år for syltene er å pent og jevnt lagt. De som var med for første gang fikk så god veiledning underveis at de har lykkes.
I morgen kommer en dag jeg har gledet meg til et helt år.
Hei,
SvarSlettDette så veldig godt ut. Så flinke dere er som lager hjemmelaget sylte. Det er jo det som er best.
Vivi
Jeg har laget sylte i nesten 40 år og kan ikke tenke meg jul uten. De som kommer er glad for at jeg legger tilrette for dem. Det kreves en syltepresse og en kaldt rom.
Slett