Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 14. desember 2018

De store steikene

 Jeg har alltid pleid å steke skinkestek og røkt svinekam en av de aller siste dagene før jul. Kjøttet skal brukes som pålegg til frokost og til julebord. Det smaker veldig mye bedre av hjemmestekt pålegg. I år ville jeg gjøre det tidligere. Fortsettelse følger i morgen. 
 


 Mens steikene stekte pakket jeg flere sylter. Så nå ligger de i kjeller eller i frys og venter på eierene sine. Alt er merket slik at alle får de syltene de selv har laget. Det er tydelig at flere har vært med på dette i mange år for syltene er å pent og jevnt lagt. De som var med for første gang fikk så god veiledning underveis at de har lykkes.

I morgen kommer en dag jeg har gledet meg til et helt år.

2 kommentarer :

 1. Hei,
  Dette så veldig godt ut. Så flinke dere er som lager hjemmelaget sylte. Det er jo det som er best.

  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har laget sylte i nesten 40 år og kan ikke tenke meg jul uten. De som kommer er glad for at jeg legger tilrette for dem. Det kreves en syltepresse og en kaldt rom.

   Slett