Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 27. desember 2018

3.juledag

Her  i huset er det fortsatt ferie og jul. Vi har hatt årets andre juleaften, og den viktigste, med barn og barnebarn. Det er en fantastisk luksus at de voksne barna vil komme hit vi flyttet etter at de var blitt voksne, og at de på sett og vis likevel betrakter det som sitt barndomshjem.

Etter at barnebarna kom har vi valgt å spise nissegrøt med dem klokka to (etter formiddagssoving), fått besøk av nissen, sunget julesanger, åpnet julegavene, gitt ungene kveldsmat, langt de små og så spist middag vi voksne kl 19.30.

I år hadde vi julebord med små og store kl 15.00. Det er gøy å se at når alle finner sine favoritter på benken er det noe problem med matlysten. 

Nissen hadde i år satt igjen sekken sin i spisestua så de gavene delte de små ut mens vi voksne fortsatt spiste.

Etter julesangkonserten ved juletreet åpnet vi de ordentlige gavene med stor suksess. Med fire såpass små barn er det nok lurt å passe på at alle får noe de blir opptatt av. ellers kan det lett bli trengsel foran eller konkurranse om noe den ene har fått.

 

2 kommentarer :

 1. Så herlig med en slik dag da . Vi har også vår dag den 2.juledag med besteforeldre i mitt barndomshjem .
  Er noe spesielt med det .
  Nyt dagen .
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Hei,
  Høres ut som dere har hatt en super koselig jul sammen. Deilig med noen dager fri.
  Ønsker deg en fortsatt fin jul.

  Vivi

  SvarSlett