Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








torsdag 22. november 2018

Bakekveld

Det er ikke mye julepreg over dagens gjøremål. Fire kaker ligger på benken, sammen med to steiker. Alt skal brukes på lørdag. Da fylles huset med gjester. Til forskjell fra andre som har gjester på denne tiden av året så er det verken julemat eller julekaker. Den runde skal fylles med bananer og bringebærfromasj. Langpannekakene skal få glasur; nærmest er gulrotkake, i midten sjokoladekake og lengst vekk er snickerskake. Bløtkake og gulrotkake er gluten og laktosefri. Sjokoladekaka har jeg brukt rismelk i så den er helt melkefri og snickerskake er både melkefri og glutenfri. Mange er ikke klar over at det noen som reagerer på på laktose (melksukker) og melkeprotein. 



1 kommentar :

  1. ...og nå er rommet fullt av gjester og kaken kan bli spist... jeg elsker kake og kaffe :-)
    Ha det gøy. HILSEN fra Viola

    SvarSlett