Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




onsdag 3. oktober 2018

20 kg pærer

Det er første året vi virkelig har hatt mengder med pærer. En del ligger allerede i fryseren som saft og sirup, ganske mye i glass.

I går brukte jeg avfallet fra skrellingen til å koke saft. Utrolige fem liter. Den som går i komposten ble veldig liten.

2,5 l pæresyltetøy som er helt nydelig til ost. 3,6 liter pæremos - den er for tynn til å bruke på brødskiva, men garantert nydelig til ost og som saus på is. Tilslutt 12 glass hermetiske pærer. De kan jo brukes til hva som helst, men desserten med mintsjokolade er en klar favoritt.

Regner med at de siste pærene ligger klar for en ny runde i  kveld.


1 kommentar :

  1. Høres godt ut, alt sammen, og så artig å kunne servere sånt fra egen hage. :-)

    SvarSlett