Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. juli 2018

Flere kopper

Med bare noen dagers mellomrom dukket fem asjetter og fem kopper med skåler i kaffeserviset mitt opp på to ulike bruktsider. Asjettene ble levert til datteren på jobben hennes, og koppene ble levert til den ene svogeren i Bergen. Jeg tar ikke sjansen på sending med Posten.

Jeg fikk Porsgrundserviset Bogstad med dekoren Nyperose da jeg var 14 år. Mormor lette hver uke etter kopper (som var gjemt på sidene) i Hjemmet, og hun sendte inn kupongen i navnene til alle "damene" i familien i tur og orden. Jeg var den eneste som vant. Ti kopper med skåler. Mamma kjøpte til to kopper og tolv asjetter. For det var tolv det skulle være den gang. 

Jeg tror ikke at det ble produsert i et stort antall for jeg har aldri sett de til salgs. Så etterhvert som behovet for flere kopper kom, kjøpte jeg først Bogstad med gullkant. For noen år siden kom jeg over ganske mange helt hvite på Fretex og gjorde et kupp.  Når vi er veldig mange tilbords har jeg nok mest brukt de hvite med og uten gullkant. Nå kan jeg oftere ta fram rosene. 3 kommentarer :

  1. Åh, så fine de var. Ser jeg ne i ny og ne så skal jeg ta de av til deg, - om jeg ikke beholder en kopp og en skål selv :D

    SvarSlett
  2. Det skal jeg legge inn på "radaren", kanskje det dukker opp noen heromkring. Et fint servise, både med og uten motiv.

    SvarSlett