Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 21. juni 2018

Eplehagen

Plasseringen av benken var ikke tilfeldig. Jeg er så fornøyd med hvordan området på baksiden av låvebrua har blitt. Det er en luksus ha ha de store åpne områdene mellom de store trærne. Det var først i 2011 at vi hadde mulighet til å prioritere dette området. Fram til da var 
I 2005 var det to epletrær + to plommetrær + to epletrær i en  rad. Dessuten et epletre som starten på en ny rad. Den smale stripa med trær midt i åkeren gjorde driften unødvendig tungvint, så vi fjernet de nederste fire trærne. Åkeren gikk dessuten tett inntil låvebrua.

I 2006 var den nye hagen definert, men vi hadde ikke tid til å ta oss av alt til å begynne med. Her vokste det igjen med Balderbrå og Kveke.
Det var først i 2008 at ugresset ble slått, og vi tok de nederste greinene av trærne.

Det gikk tre nye år, før området under epletrærne ble frest opp og planert.

I løpet av den sommeren vokste det til gress på et område som nå var så plant at det kunne klippes. Kjøkken hagen som vi også flyttet den våren skimtes i bakgrunnen.
  

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar