Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 16. mai 2018

Oppdrag kake

Jeg hadde fått et oppdrag av familiens 5 åring: Skibakkekake! Han er allerede en dreven slalomkjører og kakeplanen ble lagt midt i skisesongen.

Selve kaken anså jeg som en enkel oppgave. To sjokoladekaker danner en godt utgangspunkt for marsipanen. Litt skjæring må til for å få den rette formen på bakken. Figurene var jeg mer usikker på, så jeg bestilte noen skiløpere fra Lego. De var ikke kommet fram dagen før pyntingen, så om jeg ikke hadde hatt formingsdyktige folk i slekten ville gode råd vært dyre.
Det var veldig stas blant bursdagsgjestene at figurene kunne spises.
Figurene ble laget av fondant som jeg farget selv (fondant er enkel å forme) mens trekket er hvit marsipan fra Odense (den er god å kjevle og smaker best av de hvite)
2 kommentarer :

 1. Fantastisk... utrolig vakker ... hva for deilig kake har du laget :-)))
  Super fint var din figurene med fondant - gratulere deg til nydelig skibakkekake din, det var sikkert en stor glede for hele familien :-))
  Jeg ønsker deg en fantastisk 17. mai - gratulere med dagen -
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 2. For ei flott kake, hadde jeg vært den 5-åringen hadde jeg smilt like bredt. (",)

  SvarSlett