Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 24. mai 2018

Et stort prosjekt

Det er ikke så mye jeg orker om dagen så litt mimring fra den store fotosamlingen ble den nødvendig underholdningen.


I juni 2016 kunne jeg for første gang dekke til mange under låvebrua. Vi hadde riktig nok tyvstartet året før da vi plutselig innså at vi hadde en gigantisk utestue, forutsatt at vi ryddet opp.
Våren 2015 tok vedstablene opp mye plass. Spesielt pent var det heller ikke. Tidligere år hadde vi hatt enda mer ved som tok enda mer plass. 

Jeg vet ikke hvorfor vi ikke hadde tenkt før at veden kunne stables langs bakveggen og dermed skjule de stygge metallplatene. Det ville dessuten frigjøre et gulvareal som kunne brukes til noe helt annet.

Jeg startet med å rydde plass fra høyre og tenkte at det ville løse seg etterhvert. Båten og den store hengeren den sto på om vinteren ble solgt.Det tok noen timer, ja faktisk dager å flytte alt.  

Jeg var utrolig fornøyd da jeg hadde lagt på plass den sisten veden helt til venstre. Veggen er drøyt 17 meter lang og stabelen ble nesten 170 cm høy. Det skulle bli rundt 10 favner ved eller nesten 2,5 tonn.

Til vanlig bruker vi denne plassen som garasje. Om sommeren er bord og stoler stablet langs etter veden og de er lett å ta fram når vi skal ta imot gjester.
Jeg synes fortsatt ikke at låvebrua er spesielt sjarmerende, og derfor finnes det veldig lite bilder av den gjennom årene.

I 2005 ble plassen brukt til ved og lagring av landbruksredskaper.
I 2007 var båten på plass og det var virkelig blitt rotete.
I 2012 hadde vi fått et tømmerlass, og brukte mer et felt til ved.


1 kommentar :

  1. Veldig fint å bruke veden sånn, selv om det nok tok veldig lang tid. Det gjelder å gjøre det beste ut av ting, og det har dere absolutt gjort her!

    SvarSlett