Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 15. april 2018

Blått på trappa

Det er helt utrolig, men i dag kunne utgangsdøra stå åpen. Vi har heller ikke fyrt i ovnen på kjøkkenet i kveld.

Jeg tror at dette er første året at jeg har hoppet over påskeliljene, og valgt stemor direkte. I påsken var det fortsatt for kaldt til blomster på trappa, og den var dessuten fortsatt full med snø. Nå er vi to uker etter påske, og jeg er ferdig med det gule for i år.

Jeg hadde forberedt meg litt dårlig, så det ble litt for lite jord i pottene. Det må jeg etterfylle. Jeg skulle ønske at det hadde vært enklere å få tak i torvfri jord i sekk og at prisen hadde vært lavere.

Å oppholde seg utendørs bare med en tynn fleecejakke på er en ren fryd. Så jeg krysser fingrene for at det fortsetter sånn.

Vi skal ha middagsgjester om snaue to uker, og jeg hadde planlagt å hente jordskokk i kjøkkenhagen. Foreløpig ligger det snø der og det er frost i bakken, så det spørs om det går.

2 kommentarer :

  1. Jeg hoppet også over påskeliljene i år, for det var så kaldt at det hadde ikke noe poeng. Like greit å starte med stemor nå. Det smelter så alt for sakte synes jeg, for her er det ennå ingen bare flekker. Tålmodighet er en dyd heter det, men min er brukt opp. Denne vinteren har vært et mareritt.
    Nydelig blåfarge på de du har plantet!

    SvarSlett
  2. Nydelig =)
    Jeg er så klar for å plante stemor jeg også =)

    SvarSlett