Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 16. februar 2018

Opp eller ned

 Jeg fikk en lenke til et av Jon Almaas "Å legge død" innslag. Praktisk info med Jon Almaas Det dreier seg om hverdagslige utfordringer hvor meningene er mange, og argumentene ofte sterke. Men det finnes ofte vitenskapelige begrunnelser for den ene løsningen. Som med hvilken vei glassene skal stå i skapet.

Svaret er at glass skal stå på stetten for at all fukt etter oppvask skal tørke ut. I kommentarfeltet under argumenterer mange med at de har mer problem med støv enn med fukt.


Til det er å si: Hvis glass i skapet blir støvet mellom hver gang de brukes så må de vaskes før bruk. Og man setter da ikke alt annet opp ned i skapet? kjeler, boller, tallerkener?

Det er faktisk flere grunner at at glass skal stå på stetten. 
Drikkekanten på glasset er ikke laget for å bære tyngden av glasset. Kanten er ofte veldig tynn og kan lett bli ødelagt.
Man unngår ubehagelig lukt i glasset, som faktisk kan ødelegge smaken av en god vin.
Man reduserer muligheten for at glasset korroderer (blir hvitt) innvendig. Det skyldes også innestengt fukt. 

For meg er det helt naturlig og helt selvfølgelig at både glass og kopper står den rette veien i skapet.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar