Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 11. februar 2018

Ennå ikke for sent


Det er ennå ikke for sent til å lage en liten porsjon med hveteboller og fylle de med krem. Jeg synes det er enklest å lage en porsjon som passer å dele i 16 stykker. Da blir de like store. Det er ikke nødvendig å bruke en stor mengde smør for at de skal smake godt. Men litt vaniljesukker i kremen må til.

På fastelavenssøndag skulle det i middelalderen fråtses. Det var bare noen får dager igjen før det lange fasteperioden skulle starte. I våre dager bør vi kanskje begrense antallet noe, det mindre fastetid i vente for oss.

1 kommentar :

  1. Herlig med gamle tradisjoner. Husker at min mor og bestemor lagde fastelavnsboller som de stekte i smult og rullet i sukker etterpå. Men vanlige boller gjør susen også. Ha en fin dag.

    SvarSlett