Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 10. oktober 2017

Det vokser

De siste dagene har Facebook kommet med hageminner til meg. Våren 2009 plantet jeg en Sommereik på tunet, og 9.oktober samme år la jeg ut det venstre bildet på Facebook. Det var ikke så fint vært i dag da jeg tok et bilde fra omtrent samme sted, men det viser at iallefall at Eika har vokst.

Åshild Woldstad sitt bilde.


Så var det bildet jeg la på Facebook 7.oktober 2009. Jeg var så stolt. Man kan såvidt skimte de små granplantene bak roser, Hortensia og Storkenebb.

Bildet til høyre tok jeg 20.juni mens Hurdalsrosa blomstret for fullt. Det har vokst til i bedet, men den aller største forskjellen er granhekken som nesten er to meter høy. I sommer ble hekken klipt to ganger, for den skal ikke bli høyere.

For ni år siden var hagen helt åpen for innsyn og trekk. Nå er den blitt mer privat. Jeg tror at granhekken er grunnen til at Rododendron trives så godt i enden av bedet. Der er det ganske lunt.

Åshild Woldstad sitt bilde.

Nå ser jeg ofte gjennom gamle bilder, og er veldig glad for alt vi har gjort. Men Facebook inspirerte meg til å vise det fram.

1 kommentar :

  1. Det er utrolig motiverende å se på gamle bilder. Du får takke Facebook for denne funksjonen som ga en fin påminnelse. :)

    SvarSlett