Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 4. september 2017

Ikke til å tro

Det er faktisk ikke til å tro at vi er nesten kommet i mål på loftet. Vi har bestemt oss for at disse rommene kun skal brukes på sommeren. Det betyr at vi kan beholde vegger og tak akkurat slik de er. 

Neste år skal vi sette inn dører til de to rommene, male sponplategulvet i dette rommet og vaske tømmerveggene en gang til. 

Jeg hentet inn gamle eller i allefall brukte møbler som var lagret både her og der og hadde senger nok til sommerens gjester. Den ene dobbeltsenga var laget av sønnens gamle køyeseng. Den er allerede erstattet med en bedre og bredere seng. Noen venner hadde en til overs. 


Ved vinduet hadde jeg plassert et lite bord og et par gamle stoler. Plutselig fikk vi tilbud om noen flotte lenestoler og et stort bord i eik. Det passet veldig bra.
 

Mine besteforeldres gamle senger er både smalere og kortere enn vi bruker i dag, men fungerer helt utmerket til litt større barn.


Det har hendt at jeg har tatt meg en tur opp på loftet i løpet av sommeren bare for å smile bredt.

Nå blir puter og dyner pakket ned i poser og skal legges i skapet under trappa. Vi vil unngå at mus holder fest i dem i løpet av vinteren.

Den isolerte lemmen i taket i gangen i 2.etasje skal legges på plass. Allerede nå merker vi at det trekker kjølig fra åpningen. Litt vemodig, men vi vet at vi vil få mye glede av rommene neste sommer.

3 kommentarer :

 1. Så flott det er blitt. Jeg hadde også gått meg en ekstratur opp trappa bare for å kikke rett som det var. (",).

  SvarSlett
 2. Heldige er de som får komme på besøk og ligge i en av disse sengene :)

  SvarSlett
 3. Så fint det ble!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett