Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 3. september 2017

Å leke butikk

Jeg viste at mange barn skulle komme på besøk samtidig midt på sommeren, så jeg begynte tidlig å samle tomemballasje. For at de skulle ha noe skikkelig å plassere varene i kjøpte jeg to billige plasthyller. Jeg fant noen bilder av gamle pengesedler på nettet og kopierte dem i en betydelig mindre størrelse. (Det er forbudt å kopiere gyldige pengesedler i virkelig størrelse.) Så fant jeg noen gamle lommebøker, et pengeskrin og et lavt bord.

Åtte barn fra 12 og ned til 4 år satte entusiastisk igang da de forsto hva som var i kassene. De hadde ikke noe problem med å få sortert varene og satt i hyllene. De fordelte lommebøker, penger og handlenett. Men fikk plutselig et problem. Ingen visste hva varene kostet.

Jeg hadde forutsatt dette og hadde kjøpt små hvite klistreetiketter - nok til hver eneste vare. Derfor måtte jeg smile da prislappene var satt på hyllene - ingen av disse ungene har jo sett en eneste vare med prislapp på.

Investeringen i to hyller og tiden det tok å samle tomemballasjen ga flere timers ganske rolig lek. Faktisk ingen krangling eller gråt. Suksessen må gjentas neste år. Jeg har allerede noen forbedringspunkter sett fra mitt synspunkt.

1 kommentar :

  1. Å leke butikk er jo noe av det artigste som finnes. Mynter som har blitt til overs etter reiser i land som ikke har Euro er også greie å bruke som betalingsmiddel. (",)

    SvarSlett