Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 5. juli 2017

For første gang

- er det gardiner på loftet.

Jeg er ikke helt ferdig verken med støvsuging eller vasking, men jeg måtte henge opp gardiner. Det finnes ikke foringer, eller vinduslister, men det spiller liksom ingen rolle.

Noen dyner må på plass, ja også madrasser i barnesengene - så er rommet klart til bruk om en måneds tid.

Etterhvert skal også stokkene midt i rommet fjernes, iallefall delvis. Vi må forsikre oss om at vi gjør det på riktig måte.

Vaskingen har vært en drittjobb. En bøtte med grønnsåpevann rakk knapt til en kvadratmeter med tømmer, så heldigvis har jeg har hatt god hjelp til den jobben. Vi kunne med fordel gått over alt en gang til, men jeg setter strek for i år. Det er noen forsømte områder i hagen som jeg skal bruke tid på nå.

4 kommentarer :

 1. For et koselig gjesterom. Jeg hadde "tatt til takke" med det når som helst. Det er så trivelig med slike gamle rom. Heldige gjester!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 2. Det blir veldig bra. Jeg kan godt tenke med at tiår på tiår med støv tar tid og energi å vaske vekk, men jeg er sikker på at resten kan vente til hagearbeidet er prioritert. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har brukt minst 50 timer der i vår, og det har andre også - med rengjøringen. 217 år med støv er et tykt lag.

   Slett