Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 3. mai 2017

Vårtegn: sommergardiner

Jeg har som mål å få vasket alle de 28 vinduene før 1.mai. Det inkluderer også å henge opp de hvite sommergardinene på kjøkkenet. Vindværet i vår har forsinket prosessen veldig. Særlig vinduene på kjøkkenet er særlig var for vind - for når de åpnes skal det ikke mye til før de nesten tar av. Men nå har jeg kommet på sporet igjen, og de siste vinduene må vente til neste uke.

Pussing av kobber hører også med til å gjøre huset sommerpresentabelt. Vinterens matlaging og vedfyring hadde satt sine spor. Nå skinner de alle sammen.

Ute er Blodripsen på sitt fineste. Denne kunne også gjerne hatt mye lengre blomstringsperiode.

Det har vært noen flotte dager i hagen nå.  Jeg skulle gjerne hatt mye mer tid hjemme  Tiden strekker liksom ikke til.


3 kommentarer :

 1. Det blir så fint når vinduene er nyvaska, spesielt på denne tida når man ser forskjellen så godt. Her hos oss kom vinteren tilbake på en liten lynvisitt natt til 1. mai, og denne uka er det meldt mye regn. Ikke optimalt for vindusvask, så jeg venter gjerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt regnet var også en grunn til at jeg ventet. Her er det meldt sommer i dagene fremover, håper at været bedrer seg hos dere også.

   Slett
 2. Æ har heller ikke kommet igang vi vinuspuss eller fått skifta gardinene,for været byr ikke på så mye motivasjon heller, det snør her hos mæ idag.
  Men har planene i hodet :)

  Ha en fin dag i sør.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett