Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 17. januar 2017

Blå januar

Jeg vet ikke helt hvilket år jeg begynte å bytte de røde julelysene med blå, for det er så lenge siden at jeg ikke lengre husker når.

Jeg innbiller meg at jeg må ha assosiert den gråblå fargen med kulden og isen, og vanligvis all snøen i januar. Nye gardiner (som skulle avløse de jeg kjøpte på 1990-tallet) sto på lista i flere år. Endelig kan jeg krysse det av. Stoffet er nok litt mer syntetisk enn jeg synes passer til huset, men fargen var fint så det veide tyngst.

Heller ikke disse gardinene er tatt rett fra pakka. Løpegangen ble klipt av og så har jeg sydd ny. Kappene på de to andre vinduene fikk jeg ved å klippe to kortere lenger i to. Jeg måtte bruke flere tanker enn jeg egentlig hadde kapasitet til for å få stripene i stoffet til å bli i samme høyde på alle tre vinduene.

2 kommentarer :

  1. Jeg synes også det er fint med "januarfarger" som blått og brunt (ser for meg de bare trærne mot snø og is) etter jul.

    SvarSlett