Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 26. desember 2016

2.juledag - nye gjesterMen i dag fylles huset med hyggelig julegjester. Forberedelsene startet i går med dekking av bord og steking i røkt svinekam. Nå ligger svinestek i stekeovnen og rødløken koker på plata. Jeg har benet ut lammelåret og det skal settes i stekeovnen i ettiden.

Et julebord hos er nok helt forutsigbart. Jeg ser ikke helt poenget med å finne på nytt når de tradisjonelle julerettene smaker så godt.

Fordi jeg har gjort dette så mange ganger er det ikke nødvendig med en detaljert arbeidsplan, men er stikkordsmessig huskeliste er uansett helt greit. Det neste jeg fant akkurat da jeg hadde punktene i hodet var et bokmerke.

1 kommentar :

  1. Hei Åshild, har sett igjennom de siste innleggene dine og vil bare ønske dæ riktig god jul og kos dæ idag med dittt familieselskap :)
    Her i huset har vi hatt fult hus hvær dag, og i dag blir siste selskapet i denne omgang, men da blir vi bare 6 stk til bords :)

    Lisbeth :)

    SvarSlett