Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 5. november 2016

"Nye gulv"

Det føltes virkelig som om vi hadde fått nye gulv i hele huset da gulvsliperen hadde holdt på et par dager for 10 år siden. 
I noen rom var det de originale brede gulvbordene fra 1700-tallet, som i garderoben i 1. etasje, det ene soverommet og kjøkkenet. 
  
  

I resten av huset var gulvene skiftet på begynnelsen av 1950 tallet. Disse gulvene var blitt utrolig mørke. Det ser i et eksempel på fra spisestua på før og etterbildene under.


Med en gang gulvslipingen og oljingen var over så dekket vi alle gulvene med papp. Det sparte oss for arbeid underveis med å flytte på dekkematerialet og vi kunne jobbe mer effektivt.

Etter vasking av tak og vegger kunne vi for alvor begynne med fargene. Her på soverommet med åpningen inn til kleskott og døråpningen inn til badet.

På gangen i 2.etasje ble det også først vasket og så malt. Gulfargen tok vi med oss fra huset i byen, og er like fornøyd med etter 22 år.

  

Det ene soverommet i 1.etasje hadde blitt brukt til monteringsplass for alle kjøkkenskapene. Jeg skrev nummer bak på alle skap for at det skulle bli enklere for snekkerne å henge de opp.

Men det aller viktigste i denne uka var å få malt ferdig kjøkkenveggene. Takket være en stor dugnadsgjeng rakk vi det. Vi satte lokk på malingsboksene sent kvelden før kjøkkenmonteringen skulle starte. Litt ekstra varme om natta gjorde at veggene var tørre om morgenen.   3 kommentarer :

 1. Dette blir bra! :)

  Hva er navnet/koden på grønnfargen som blir brukt på de to siste bildene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fargen er 5010-G50Y. Alle malebutikker kan blande hvilken som helst maling til den fargen. Jeg har skrevet om alle fargene våre her: http://bestemorshage.blogspot.no/2010/02/fargene-vare.html

   Slett
  2. Tusen takk!

   Synes det blir veldig fint av det du laster opp.

   Slett