Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 24. november 2016

30 dager til julaften

Det var mye innkjøp som skulle skjedd i dag. Av det som står på innkjøpsliste nr 2 er kremfløte til pepperkaker det aller viktigste, for på lørdag samles både barn og barnebarn for den årlige bakingen. I morgen skal jeg også hente kjøtt til første runde med sylte. For det skal vi også lage.

Jeg har iallefall skåldet de mandlene som skal brukes til Sirupssnipper og Sandkaker i dag tidlig.

Julegaver må nok vente noen dager. men jeg har tenkt mye på hva jeg ønsker meg og det er greit å lage sin egen ønskeliste. Noen ting har visst gått igjen i flere år.


4 gløggglass Rosendahl

Bilderesultat for rosendahl
2 kakegafler flat rose  og 2 liten spisekniv med kort skaft Flat rose
Bilderesultat for flat rose kakegaffel Bilderesultat for flat rose spisekniv
6 asjetter Ministrå og stålkjele 17 l

 
 tallerkenvarmer og 10 års dagbok for vær


 Bilderesultat for 10 års dagbok for værNye spisebord (spisebord Kryss 3 x 220x90 + 4 skjøteplater) og stålbenk til kjøkkenet (Intra Atlantic 40  140x60cm)


Bilderesultat for intra Atlantic 40 140x60


StrykebrettBilderesultat for strykebrett jerniaOppdatering: Vi har bakt kling, og jeg har laget den første deigen til pepperkaker/sirupssnipper. I tillegg hadde vi en butikkrunde idag, og om ikke jeg fikk ordnet noen julegaver - så fikk min mor det. 

  

2 kommentarer :

 1. Hei :)
  Kjempefin blogg! Jeg følger med på juleforberedelsene dine hvert år. Så koselig
  Jeg leter etter oppskrift på Kling. De så gode ut. Har du lagt den ut på bloggen?
  Lykke til videre med forberedelsene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle oppskrifter jeg bruker ligger enten i Mat i bestemorshage eller Jul i bestemorshage. Du finner lenker i høyremenyen.
   Kling finner du her: http://gardsjul.blogspot.no/2010/09/kling.html

   Slett