Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 4. oktober 2016

Vinterlagring

For å ha glede av pærene fra hagen utover vinteren har jeg hermetisert. Faktisk for første gang.

Oppskriften jeg fant gikk ut på å legge rå pærer i glassene, fylle med sukkerlake, sette glassene i en kjele, fylle kjelen med vann og så trekke ved 90 grader i 20 minutter.

Jeg synes det var vanskelig å presse de rå pærene  tett nok sammen i glasset og dessuten "krympet" pærene når de ble kokt. Litt av pærene var dessuten kommet over sukkerlaken og vannstanden i kjelen og var blitt brune. Så jeg gikk over til metoden som visstnok kalles snarhermetisering. Selv om jeg forsåvidt ikke synes at denne metoden var noe raskere.

Jeg har skrudd av metallringen og glasslokkene med gummiring sitter godt fast. Så da ser det ut til at det første forsøket med hermetisering var vellykket.

Neste år vil jeg passe på at jeg får pærer med samme størrelse i glassene. Da vil det være enklere å lage pene dessert anretninger. Større glass vil også være lurt når pærene er så store som de jeg hadde.

Oppskrift.
1 kommentar :

  1. Så spennende! Og så deilig å ha søte pærer utover høsten og vinteren! :-)

    SvarSlett