Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 23. oktober 2016

Veldig fornøyd

Nå forstår jeg ikke hvorfor det satt så langt inne å bestemme seg for helt nye vinduer.

Men jeg synes det var en god løsning med innervinduene som vi tok ut om sommeren. Og jeg synes det var stas at det var min far som hadde skjært ut alle de små glassrutene som 20 åring. For vinduene hadde kommet bare som tomme rammer, og glasset ble satt inn her. Jeg var også veldig bekymret for om vi ville finne fine nok vinduer. Det er nemlig veldig mye rart på markedet.

Men det var sikkerheten - altså min egen som avgjorde saken. Jeg ble mer og mer redd for å stå i karmen og vaske vinduene utvendig. Vi visste at noen vinduprodusenter hadde en hengsling av vinduet som gjør at jeg kunne stå trygt på gulvet inn og vaske vinduet. Utfordringen ble å finne en produsent som både hadde denne hengslingen og som lagde pene vinduer. For i tillegg til hengslingen hadde jeg krav om sprosser, farge og utforming generelt.

Det fant vi her Og når vår nærmeste byggevarebutikk er forhandler så
var det enkelt å få sjekket alle detaljer før bestilling. Det var mye kortere leveringstid enn vi hadde trodd, og sist fredag kom snekkeren for å sette dem inn.


'


Det er ikke så lett både å filme og åpne vinduet, fordi de står med barnesikring på og som må slås av før de kan åpnes og snus rundt, men dere får sikkert et inntrykk.

Foreløpig er det tre vinduer som er byttet, to soverom og badet i 2.etasje - alle på nordveggen.
Men det blir en ny bestilling på flere vinduer ganske snart. For det er litt forskjell på de vinduene som ligger ute i regnværet og de nye. Jeg har gått inn på rommene flere ganger i dag bare for å se.

Å male de nye foringene blir utsatt til våren.

 

4 kommentarer :

 1. Det hørtes lurt ut - sikkerheten må jo komme først! Og de nye vinduene så fine ut! Men hva gjør du med de gamle, som din far hadde satt in glasset i? Et forslag er å ta vare på noen av de, og kanskje sette de inn i et glasskap e.l. Jeg regner med at det er glass av den gamle typen som det er fint skinn i? Ha en fin høstuke! Klem Cathrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, glasset er ikke spesielt fint. Hovedgrunnen til at vi byttet er at nederste delen av treverket var råttent. Så disse vinduene skal vi ikke spare på. Derimot har vi flere vinduer fra tidlig 1800-tall som er lagret på låven. De kan kanskje brukes til noe gøy.

   Slett
 2. De har jeg hørt om flere som er fornøyde med. Greit at man kan finne noe man er fornøyd med når man endelig bestemmer seg for å bytte.

  SvarSlett