Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 1. august 2016

En sprø ide

I år er bærmengden stor, også på stikkelsbærbuskene. De hadde jeg egentlig gitt litt opp, og ryddet skikkelig opp i dem i vår. Om det er det som har hatt betydning, eller om det rett og slett er et bærår i år skal være usagt.

Utfordringen var litt hva de skulle brukes til. Det er begrenset hvor mye stikkelsbær man klarer å spise rett fra busken. Jeg synes ikke stikkelsbær egner seg til syltetøy eller saft, så hva kunne jeg bruke de til?

Det er den saftige kjernen som er god, så jeg bestemte meg for å presse den ut. Fra et og et stikkelsbær.  Det fungerte faktisk bedre enn jeg hadde trodd. Litt kjedelig, men jeg har stått og tenkt på hva jeg kan bruke det til.

  

En eller annen eksklusiv dessert er i alle fall sikkert.

Av 1,2 kg stikkelsbær ble det drøyt 500 g fruktkjøtt.

4 kommentarer :

 1. Eg lagar syltetøy av stikkelsbæra. I matmølla eller med stavmikser. Smakar til med sukker og frys. Det er utruleg godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd, men jeg synes ikke skinnet er noe godt most.

   Slett
 2. For en jobb!!! Jeg elsker også smaken av stikkelsbær, ikke skallet nei. Kan tenkte meg dette blir lekkert på is eller hva som helst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tenker som saus på vaniljeis. Eller som sorbet.

   Slett