Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 27. august 2016

Nye vinduer, rør og megler

Den tredje uka i august 2006 ble trappa til loftet i bryggerhuset endelig malt. Det var deilig å kunne sette strek der og konsentrere oss fullt og helt om hovedbygningen.

Som for eksempel å rydde opp etter strippingen av det gamle kjøkkenet og badet. Et skarpt blikk får sikkert øye på den gamle utslagsvasken. Den burde jeg selvfølgelig ikke kastet.

På loftet måtte vi rydde, koste og støvsuge der hvor elektrikere skulle gjøre en jobb.

Her i den ene delen av midtgangen var det ikke så ille, men vi fant to bunter med tobakksblader. Det ble dyrket tobakk på en del av gårdene i distriktet under krigen. Så dette hadde altså ligger her siden 1940-tallet.

Da den siste delen av kjelleren ble bygd i 1987 var det beregnet plass til kjellervinduene som jeg fant på loftet. Og det ble en helt annen kjeller da det var blir skjært ut i ytongen og vinduene var på plass.


Også utvendig ble det mye bedre.

Inni huset var arbeidet med panel i takene på de to soverommene og to badene i full gang. Den ble lagt fra oversiden slik at bjelkene kunne være synlig. Da fikk vi også større takhøyde og rommene virker veldig luftige.

Da panelen var lagt ferdig ble det lagt et nytt bjelkelag på tvers av gamle for isolasjon og gulv på loftet.
Et viktig punkt denne uka var legging av vann- og avløpsrør til de nye badene.

Etter et helt år uten særlig fokus på det huset vi faktisk bodde i var det på tide. Man nå hadde vi inngått avtale med megler om salg av huset, og vi hadde fått dato for fotografering. Ingen av oss var innstilt på å fjerne alt personlig, og "styling" var heldigvis ikke blitt så vanlig som det er nå. Men det var absolutt forbedringspotensiale. Så denne helgen for 10 år siden kjørte vi de første lassene fra boder, loft og kjeller.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar