Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 25. juni 2016

Stilas og isolasjon

Alle som har bygd hus, pusset opp, bygd om eller ut vet at mye tid går med til å rydde. For 10 år siden så det tidvis svært kaotisk ut mange steder på gården. Samtidig som vi ryddet det nye, ryddet vi også det gamle. Som en svært forfallen campingvogn under tak bak bryggerhuset. Det utrolige var at samme dagen den ble trukket fram så kom det en interessent og så ble vi kvitt den enklere enn vi hadde fryktet.

Så var det bæring som på bildene under. Kjøkkeninnredning og materialer til bryggerhuset.

  

Det var dessuten maling. Masse maling. Jeg regner med at mange med meg foretrekker å grunne, pusse og male første strøket med maling før listene settes opp. Det går nemlig mye raskere, enn å gjøre det etterpå. Det skulle likevel noe til å holde tritt med snekkerne. For vi hadde egentlig ikke nok plass til å oppbevare listene under maleprosessen.
I andre etasje på bryggerhuset ønsker vi å isolere soverommet så mye som mulig. En side var yttervegg, den fikk vi ikke gjort noe med. En side var innervegg, den var grei. To sider gikk inn mot smale uisolerte kott. På den ene siden av rommet isolerte vi hele veggen mot kottet og veggen mot loftsstua der døra til kottet tidligere hadde vært. På den andre siden av rommet gjorde vi det samme, men laget et isolert kott av en del av plassen.

Litt senere på sommeren krøp mannen opp og fikk lagt isolasjon over taket i dette soverommet. Det var visstnok en veldig varm fornøyelse.

Men det var ute det største arbeidet skjedde denne uka. Stillas var satt opp, tatt ned og satt opp igjen. Halve langveggen mot sør var skrapet og malt to strøk, og det ble virkelig et løft for låven.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar