Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 14. mai 2016

Tyveri

Gårdstunet hos oss og alle bygningene ligger temmelig synlig fra veien og dermed lite fristende for ubudne gjester. Men - da tunet for 10 år siden var fullt med jordhauger og store maskiner så noen sett sitt snitt til å forsyne seg.

En stor kompressor og en kjempestor industristøvsuger forsvant. Låven her, som på alle gårder jeg vet om, var ikke låst. Derfor var det ingenting å hente på forsikringen.

Innendørs var det full fokus på de nye rommene som skulle bygges i bryggerhuset. Her ble det faktisk laget helt nye yttervegger innenfor de gamle. På den venstre bildet ligger hele veggen på gulvet og på det høyre bildet er hele veggen reist opp og festet.Her er også reisverket til veggen mellom soverommet og badet kommet opp. Veldig gøy å se at rørene til dusj, vask, vaskemaskin og toalett kom opp der de skulle. Jeg innser at jeg har høyere kompetanse på andre områder enn det bygningsmessige, derfor lar jeg meg imponere over arbeid som andre tar som en selvfølge.

Mens vi hadde gravemaskin på tunet passet vi på å fjerne 30 cm av jord/leirelaget for å lage et kjørefelt og parkeringsplass på tunet
Deretter ble det lagt duk 
Og fylt på med subbus. Veldig grov i bunnen og ganske fin på toppen. Vi burde hatt en dugnadlag på plass for å stikke kanten mellom gress og grus - det tok litt tid før vi fikk jevnet den til. 
Etter at jordhaugene ble borte ute så måtte det ryddes opp. I skråningene ble det plantet Flikkkranstopp og langs kantene på toppen Rosespirea. Bildet til venstre er fra 2015.

Det var relativt trøstesløst her også, særlig fordi gravsmaskinmannen hadde fylt masse steiner inntil veggene selv om jeg hadde spesifikt sagt at det bare skulle være jord der. Så jeg har spadd det meste ut av det området som skulle ble bed og fylt på med ny jord.

Tilbakeblikkene 10 år fortsetter neste lørdag. 

1 kommentar :

  1. Så trist med folk som tar for seg... Men for en forskjell, nydelig har det blitt!

    SvarSlett