Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 29. april 2016

Vårtegn: store værvariasjoner


Sånn vår som vi har drømt om har vi foreløpig ikke sett noe særlig til. Og den siste uka har vel bydd på alle værvariasjoner: vind, snø, litt sol, mer vind og nå regn.

Fordelen med at det fortsatt er relativt kjølig er at vårens prosesser får skje i en rolig tempo. Gledelig er det uansett at det nå er museører på bjørka. Men det blir uansett ikke noe klipping av rosebusker så lenge det regner og blåser.

 

 Under bjørka er det stort blått område. Jeg er så glad i Perleblomster som etter å dekket en oppgave på et bord eller på trappa kan resirkuleres og ikke bare gjenoppstå neste år, men også øke i antall.

Skogskjegg er i oppløpsfasen der høyden øker med 5-6 cm i døgnet. Snart vil den være synlig på hovedbildet.


Alle Magnoliablomstene i år har brune flekker. Det er muligens frostnettene, eller regnværet eller all vinden. Helt flatterende er det ikke.
Også Rabarbra blir synlig større for hver dag som går.


Den eneste synlige endringen fra uke som gikk er grønnskjæret på bjørka


1 kommentar :

  1. En ting er sikkert, dette landet har stabilt ustabilt vær, men det kan vi leve med, vi som er oppvokst med det.

    Flott å se at det spirer og gror uansett. Det gjør det hos oss også.

    SvarSlett