Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 2. april 2016

Det smeltet på tunet

Høsten 2005 må ha vært ganske tørr for det var først da snøen begynte å smelte at vi innså at vi måtte gjøre noe med veien inne på tunet. Leireholdig jord og vann er en ganske guffen kombinasjon. Alt fottøy fikk store leirekaker under.

Interessant er det også at det 1.april for 10 år faktisk lå så mye snø på tunet. Under har jeg satt sammen med dagens situasjon. Ikke så fint vær, men helt tørt på tunet.

Jeg kommer til å vise bilder fra leggingen av grus litt senere i vår.

I tillegg til grusen så har det skjedd noen andre vesentlige endringer. Flaggstanga kom i 2008. Busker og blomster langs veggene har kommet gradvis gjennom årene. Men vi har fortsatt privat vann som mellomlagres i postkaret på tunet. Det er i betong og må isoleres om vinteren for at ikke vannet skal fryse. 


Ned mot låven laget vi en parkeringsplass til 9 biler. Den har vi vært glad for mange ganger. Granhekken som nå er blitt nesten 2 meter høy skjermer for innsyn fra fylkesveien forbi gården. 


Her er det mest synlig hvor leirete veien var før. Veggen på bryggerhuset ble litt endret da vi bygde bad og soverom i det gamle vedskjulet (bruksendring og søknadspliktig, iallefall den gang). Jeg synes det bygningen ble finere da vi satt på et vannbord langs hele veggen. Selv om vi la grus så må det etterfylles. I år står det på lista.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar