Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 12. mars 2016

Hageplaner


Hele høsten og vinteren gjennom, både når jeg planlegger jul og når jeg skriver slektshistorien, så tenker jeg også på neste hagesesong.

Etterhvert er det blitt tid til nyting, - det var det ikke de første årene.

Noe jeg har vurdert i flere år er å gjøre noe rundt flaggstanga. Det er enkelt å lage en sirkel og plante noen Pelargonia, men jeg vil gjerne ha noe mer enn det selv om det ikke er så veldig god plass.  Jeg har lett på nettet , men ikke funnet noe som tiltaler meg.


Sist høst ble det spadd opp til bed langs bryggerhusveggen inn mot tunet.

Bedet skal bygges opp rundt de samme staudene som i bedet langs hovedbygningen. Iris, Storkenebb, Liljer og Klematis.

Iris har jeg stående bak låven i påvente av et behov et sted, og buskene som rent midlertidig ble plassert her skal plantes bak låven.
Det må has på mer singel på tunet. Akkurat det er en overkommelig jobb, men det må stikkes langs hele veien først. Ugress har vokst fra plenen og utover i singelen. Det burde sikkert vært en kant, men for det første er det en stor investering, dessuten er jeg usikker på hvordan det er å klippe inntil. Så jeg må bare bli flinkere til å holde gresskanten på plass.
Litt mer jord trengs også for å utbedre gressområdet foran låven.

Da tror jeg lista for dette området er klar. Så kan jeg fortsette med lister for de andre områdene også etterhvert.5 kommentarer :

 1. Du har en nydelig eiendom og pen hage, blir fint med noen planter rundt flaggstanga :)

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Det kommer nok til å bli fint hos deg, men det er jo fint nå også. Så heldig som har så mye rom rundt deg. Ikke noe problem med plassen om man tenker langbord ute og midtsommerfest.

  Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan dekke til 150 i hagen om vi vil, og starter gjerne i hagen. Men velger som oftest låven. Ja, vi er veldig heldige.

   Slett
 3. Det er ingen tvil om at hage = arbeid. Men sikkert veldig trivelig arbeid. Kanskje bortsett fra gress på villspor. Tror ikke at en kant er noen garantist for at det ikke sprer seg, det heller.

  SvarSlett