Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 11. mars 2016

Fem store


Det var ikke noe uttalt mål for oss å skulle ha sett de fem store da vi for 10 år siden var på safari i Sør-Afrika, desto mer artig at vi faktisk gjorde det.

Den aller første vi så var faktisk en leopard, den mest sky av de fem. Vi hadde listet oss inn på fotoavstand, og jeg synes faktisk at det var litt skummelt. Guiden sto med ladd gevær, men leoparden er vel raskere. Heldigvis for alle var leoparden mest opptatt av å kose seg i morgensola.

Litt heftig ble det da moren til denne babyelefanten oppdaget at vår bil var mellom henne og barnet. Sjåføren måtte snu bilen fort da elefantmoren  satte opp tempoet retning oss.

Stort sett er det elefanten som tas med blant de "5 store" i Afrika, Noen nevner flodhest. Vi så såvidt snuten på en langt ute i et vann tidlig en morgen.


Bøffelflokken kom ganske uventet på oss, så fort at fotografen ikke klarte å holde kamera i ro, men forsvant like fort inn i skogen på den andre siden av veien.


Jeg var veldig fornøyd med at dette neshornet sto helt i ro ute på ei slette.


Den største opplevelsen var nok løvefamilien som hvilte i skyggen. Vi satt trygt i bilen og på god avstand, og kunne følge med på kommunikasjonen mellom dem. Det var ingen tvil om hvem som var konge.

Etter dagene på safari, ble det Robben Island, Table Mountain og vingårder.

Vi angrer ikke for at tok den turen da, det ville definitivt ikke blitt senere.

1 kommentar :

  1. Heldig du er som har opplevd noe sånt :)

    Ha ei fin helg.

    Lisbeth :O)

    SvarSlett