Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 21. februar 2016

Rullerommet

Jeg begynner å venne meg til at det står en tøyrulle klar til bruk i kjelleren. Rommet som både er lager for servise, kjøkkenutstyr og bordpynt har flere funksjoner. Det er der syltepressene står noen hektiske desemberdager, og siden i høst altså tøyrullene.

Det er det samme bordene som brukes til å ha syltepressene på, og nå til å brettes dukene på. Smart er det også at det er god plass på hver side av rulla.

De samme bordene bruker jeg når vi har mange gjester og trenger et sted å sette fater med mat eller kaker

Nyinnkjøpt var to klesstativ fra ikea. De brukes til å henge opp de nyrulla dukene. Dukene rulles sentrifugefuktige og må tørke før de rulles på nytt. De aller korteste dukene klarer jeg alene, men til de lengre trengs det minst fire hender. 

4 kommentarer :

 1. Kjekt med rulle - jeg kjøpte meg en gammel elektrisk rulle fra loppis og den er jeg blitt så glad i ! Jeg har vasket opp alle dukene mine, fordi de ble så fine da jeg rullet dem... dyne- og putetrekk blir så glatte og slette etter en omgang gjennom rulla! og plutselig fikk jeg plass i lintøyskapet

  SvarSlett
 2. Så fint og praktisk rullerom kombinert grovkjøkken! Det er ikke noe som rullede duker! Ha en fin vinterferieuke! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Jeg ønsker meg også rulle. Har aldri hatt det før, men har hjulpet til masse hos besteforeldrene mine. Så ei rulle på Fretex til 99,-. Tror jeg skal dra ned og teste den i morgen selv om jeg egentlig skulle vente til vaskerommet ble ferdig. :-) Heldige du som har så fine rom å jobbe i. De stativene var kjempelure. Jeg lurer alltid på hvordan jeg skal få hengt opp de lange dukene når de er nystrøket.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 4. Kjempehøvelig! Så flott å faktisk kunne bruke rulla slik den er tenkt, og ikke bare ha den til pynt/støvsamler. (",)

  SvarSlett