Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 1. desember 2015

Julekort, men ikke bakingDet var 24 dager til jul i dag. Det er nå man må velge sine prosjekter med omhu. Oppgavene på planen jeg la for tre uker siden har blitt og blir også fremover flyttet litt på, men i store trekk er jeg ajour. Nye datoer er fastsatt for kakene som sto på dagens plan.

Jeg synes det er så interessant å lese når ukebladene gir forslag til innhold i aktivitetskalendere før jul. De inneholder bare hyggelige, koselige eller morsomme aktiviteter. Å forberede jul er som å forberede et annet stort selskap. Man må rydde, vaske og handle.

I kveld har jeg funnet bildene som skal brukes i årets julekort og jeg har laget en disposisjon for teksten.


4 kommentarer :

 1. Det er kanskje sånn at ukebladene tenker at leserne helst vil slippe å bli konfrontert med vasking når de sitter med et blad. (",) Men jeg er enig - det bør være rent og ryddig i huset til jul.

  SvarSlett
 2. Eller så går de utifra at alle er ferdig med sånt før 1.12.

  SvarSlett
 3. I dag fikk ungene følgende lapp i kalenderen: I dag skal dere rydde og vaske rommene deres, og så skal dere få julepynte rommene etterpå.

  De bare "eh, takk, mamma!", og gikk løs på oppgaven med varierende engasjement. Men de gledesstrålende ansiktene når rommene luktet såpe, mini-juletrærne fra Nille for noen år siden var pyntet med avlagt julepynt, og de i tillegg hadde fått gå løs på mammas julepynteske... Da utbrøt Vårin - "Nå skjønte jeg at dette var en fin aktivitet" ;)

  Det blir flere slike aktiviteter!

  Og du og du, så utrolig flink du er i desember, Åshild! Imponert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Juleforberedelser er så hyggelig, særlig når noen kommer hit for å være med på dem.
   Det er veldig viktig at ungene får være med.

   Slett