Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 25. november 2015

Planlegging av borddekking og skolde mandler

Med noen flere timer hjemme i dag har jeg kommet meg noe mer ajour. Du tenker sikkert at det er lenge til jul. Men jeg blir hvert år overrasket over hvor mye tid de vanlige arbeidsoppgavene tar.

Som å vaske klær


og holde skuffen med kjøkkenhåndklær så full som mulig.


I dag fikk jeg tatt en rufs på soverommet og badet. Jeg synes alltid det er en luksus å legge seg i helt rent sengetøy. Og jeg vet at jeg ikke har tid til å gjøre dette igjen før rundt 20.desember. Noen gjestesenger er også ordnet, de skal brukes til helgen.

Det aller viktigste i dag var likevel å få skoldet mandler, i allefall nok til sirupssnippene som skal bakes til helgen. De våte og myke mandlene er enkle å dele i to langsetter. For å få litt underholdning til en ganske kjedelig oppgave setter jeg på et TV- program.

  

Det meste hyggelige i dag har vært å skrive handleliste til mitt juleverksted. De to årene har det dreid seg om å lage pynt til spisebordet. Det skal det i år også. Derfor må jeg ganske tidlig finne ut hva jeg trenger av materialer. Og det blir lim til limpistol

For å finne ut hvordan bordet skal være tar jeg alltid et tilbakeblikk. Ganske fort fant jeg ut at i spisestua til jul bruker jeg fargene hvitt, grønt, sølv og gull i ulike kombinasjoner.

I 2014 laget jeg stjernerog i 2013 var det trær6 kommentarer :

 1. Det er så koselig å følge bloggen din :) Jeg gleder meg til hvert innlegg.
  God gammeldags jul!
  Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord. Ja, her er det god gammeldags jul.

   Slett
 2. Jeg er egentlig litt misunnelig på det vaskerommet ditt, men jeg håper at jeg selv får et om ikke så lenge. Har et "rom" i kjelleren på rundt 20 kvm som er avsatt til formålet, men det mangler fortsatt to vegger og en skillevegg med dør for at jeg skal kunne bruke det. Håper å få tak i en entreprenør som kan bygge veggene for meg til våren. Som Anne skriver er det veldig koselig å følge bloggen din, særlig nå før jul med alle forberedelsene.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har skrevet før at dette vaskerommet hadde vært en mangeårig drøm, derfor nyter jeg det.

   Tørkeplass med varme og utlufting må øverst på lista til ditt nye vaskerom.

   Slett
  2. Tror det blir to meter i tre etasjer med tynne stokker til tørkeplass. Passer på å vaske over alle store ting når jeg kan tørke ute på snora. Lurer på om jeg skal montere en lang ovn under tørkestativet. Det har vi på jobben. Skap med miniradiator nederst. Fungerer utmerket. Gleder meg veldig til å ha dette på plass.

   Slett
  3. Det er gøy å planlegge noe helt fra grunnen av. Her har jeg valgt snorer. Da kan jeg både henge over og bruke klesklyper. Vi hadde planlagt å sette opp en rad med snorer til, men droppet det.

   Du må fortelle om fremdriften.

   Slett